Humor op het werk: 8 grappen van collega-ondersteuners

Het kan op kantoor niet alleen maar serieus zijn. Hoe krijgen collega’s elkaar aan het lachen op de Nederlandse werkvloeren? Acht voorbeelden uit de praktijk.

1. Koffiezetapparaat

“Toen ons nieuwe koffiezetapparaat was geplaatst, heeft een collega er een sticker opgeplakt met de tekst: ‘Voice activated – speak clearly’. Mensen begonnen dus tegen het apparaat te praten om koffie te krijgen. Hoe langer er geen koffie kwam en zij de grap niet doorhadden, hoe harder ze tegen het apparaat gingen schreeuwen.”

2. Mijn stoel

“In de koffiekamer zei een oud-collega altijd tegen nieuwe medewerkers: ‘Hé, je zit op mijn stoel!’ Het maakte niet uit op welke stoel ze waren gaan zitten. Wat bleek: hij had op álle stoelen zijn naam geschreven.”

3. Dure mandarijn

“Een poos geleden werd een aan de muur geplakte banaan als kunstwerk verkocht voor veel geld. Op kantoor heb ik toen een mandarijn aan de muur vastgeplakt met tape. Daar konden mijn collega’s wel om lachen.”

4. Jiskefet

“Als wij willen lachen, zetten wij een filmpje van Jiskefet op: De dames – Ham and eggs. Een mooi voorbeeld van hoe taal voor verwarring kan zorgen. Hoe vaak we het filmpje ook kijken, we moeten nog steeds huilen van het lachen.”

5. Verdwaald

“Op een bootcamp met werk moesten we ooit bepaalde routes volgen, maar ik was meer bezig met het leren kennen van mijn nieuwe collega’s. Blijkbaar kwamen we langs allemaal bomen met symbolen erop, maar die had ik dus niet gezien. Toen de spelbegeleider mij vroeg om zo snel mogelijk van punt A naar B te gaan, had ik geen idee waar ik naartoe moest.

“Toen ik de volgende maandag op kantoor kwam, hadden mijn collega’s allemaal pijlen opgehangen met mijn naam erop, zodat ik mijn werkplek kon vinden. Ik kon er gelukkig zelf ook om lachen.”

6. Blunder

“Ik heb mijn manager ooit heel hard laten lachen, maar dat was niet mijn bedoeling. Ik kreeg een telefoontje uit Oostenrijk en verbond de beller door met mijn manager. Ik zei dat meneer Gruusgott voor hem in de wacht stond. Ik begreep helemaal niets van de bulderende lach van mijn manager, totdat ik leerde dat Grüß Gott een begroeting is.”

7. Kantoortuin

“Werken in een kantoortuin kan best lastig zijn. Zodra je gaat zitten, gaan collega’s meteen vragen aan je stellen. ‘Weet jij waar Marcel is?’ ‘Hebben we vandaag afdelingsoverleg?’ Op het secretariaat waren wij hier op een gegeven moment klaar mee en hebben we een bordje neergezet met de tekst: HIER ZIT NIET DE PLAATSELIJKE VVV. Ons punt was gemaakt, collega’s zagen er gelukkig ook de humor van in.”

8. Lunchkaart

“Toen wij nog een lunchkaart hadden die je liet aftekenen in de kantine, stuurde onze collega van Financiën een bericht uit dat het tarief van de lunchkaart per 1 april zou worden aangepast. Vervolgens liep het storm met collega’s die nog even een voorraad lunchkaarten wilden inslaan tegen het oude tarief. Gelukkig voor iedereen gebeurde er op 1 april niets met het tarief, maar over de grap hebben we het nog steeds regelmatig.”

Bron: https://www.managementsupport.nl/20951/humor-op-het-werk-8-grappen-van-collega-ondersteuners

Scroll naar boven