3 belangrijke fiscale zaken om te regelen vóór 1 mei

Ondernemers hebben nog zo’n twee weken de tijd om een aantal zaken te regelen.

Uiterlijk 30 april: Uitstel aangifte inkomstenbelasting

Het is nog tot en met 30 april mogelijk om uitstel aan te vragen van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Ondernemers kunnen daarmee meer tijd krijgen om de boekhouding op orde te brengen. Dit uitstel is aan te vragen via Mijn Belastingdienst. Voor de vpb kan digitaal uitstel worden aangevraagd tot 1 juni via de portal Mijn Belastingdienst Zakelijk. Eerder uitstel dat verlengd moet worden kan alleen schriftelijk worden aangevraagd. Als u aangifte laat doen door een belastingconsulent, kan deze gebruikmaken van de Uitstelregeling belastingconsulenten.

Uiterlijk 30 april: Deadline btw-betaling eerste kwartaal

Op 30 april moet de belastingdienst het verschuldigde btw-bedrag van het eerste kwartaal van 2022 binnen hebben op diens rekening. De aangifte moet dan ook binnen zijn bij de Belastingdienst. Bij het ontbreken van de aangifte volgt er een verzuimboete. Als ook niet is betaald, wordt er ook een betaalboete gerekend en dat is 3 procent van het te betalen bedrag. Bij het ontbreken van een aangifte, maakt de fiscus zelf een schatting van de inkomsten.

Uiterlijk 1 mei: Correcties voor LKV/LIV

Eerder dit jaar verstuurde UWV de voorlopige berekening voor loonkostenvoordeel (LKV), lage-inkomensvoordeel (LIV) en Jeugd-LIV. Als deze voorlopige berekening Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) 2021 niet klopt door onjuiste aangiften, kunt u tot en met 1 mei een correctie insturen. De Belastingdienst verstuurt de definitieve berekening uiterlijk 31 juli 2022. Als de gegevens uit de loonheffingenaangifte wel kloppen, maar de Wtl-berekening niet juist is, of als een voorlopige berekening is uitgebleven, kunt u bellen naar UWV Telefoon Werkgevers (0900-9295).

bron: https://cmweb.nl/2022/04/3-belangrijke-fiscale-zaken-om-te-regelen-voor-1-mei

Scroll naar boven