




Organisaties voeren veelal activiteiten uit in projecten en programma's. Om een goede gesprekspartner te zijn en de organisatie van passend advies te kunnen voorzien is het niet meer dan logisch dat ook de accountant zich in deze activiteiten verdiept . Die activiteiten kunnen voor de organisatie, een specifieke afdeling of een project/programma zijn. Het begint met de vraag, wat zijn de doelstellingen, op welke wijze zijn deze te behalen en heeft de organisatie dit goed in beeld?
De vraag ‘op welke wijze deze te behalen zijn’ is te vertalen in de businesscase. Mensen en middelen zullen ingezet worden volgens schattingen. Deze schattingen moeten ergens op gebaseerd zijn en gaan we vertalen in geld: oftewel kostprijzen!
Hoe pakt de verantwoordelijke functionaris het voortraject op en de monitoring aan. En wat zeggen verschillen?
De praktische vertaalslag van het plan naar het doen, vertaald in euro's
Voorafgaand aan de training vindt een schriftelijke intake plaats. Hierin breng je je persoonlijke leerdoelen in kaart. In deze training ligt de nadruk op het kunnen opzetten van een businesscase en deze te kunnen omzetten in een budgetoverzicht.
Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het deelname-certificaat 'Van businesscase tot budgettering' van de Nederlandse opleidingsacademie.
Hoe vaak heb je een training gevolgd waarbij je dacht, en nu in de praktijk? Vanuit de Nederlandse Opleidingsacademie vinden we borging een belangrijk onderdeel van de training.
De borging gaan we samen met jou in de praktijk en online organiseren. Dit doen we door afspraken met jou te maken over wat je leerdoelen zijn en komen we na afloop van de training hier periodiek bij jou op terug. Tevens kun je gebruik maken van de kenniscommunity. Op deze manier heb je een vraagbaak wanneer je even vastloopt en daarnaast ook een stok achter de deur.